dijous, 17 de juliol del 2008

16 PEST, LA PRIMERA VISITA

Aquest és el dia que hem anat al centre de la banda de Pest, hem comprat de Budapest Kártya (Targeta de Budapest), que concedeix el transport públic gratuït i museus, balnearis, restaurants amb descompte. Primer volíem anar a comprar la Budapest Kártya però a l’estació de metro Arany János (la més propera a l'apartament) no n’hi havia, a Deák Ferenc Tér, l’estació de metro principal tampoc n’hi havia, però al Tourinform, per fi, sí.

Hem anat fins a l’estació de metro que volíem anar (Kálvin Tér). Allà hem començat el recorregut, l’església Calvinista (en obres), després el Mercat Central, de tres pisos vell però maco. Després hem volgut anar a l’església Serbia (Pesti szerb templom) però estava tancada tot i que a la guia deia que estava oberta tot el dia. Hem tirat més endavant, hem arribat a la Egytem Tér, on hi havia una esglesiota. Ja eren quarts de 12 que ja hem començat a busvcar restaurant (els hongaresos fan més d’hora els àpats). Mentre buscàvem, a la Ferenciek tere, hem vist l’església Franciscana en obres a dintre.

Després de mirar diferents restaurants hem anat al Corso Étterem, jo he demanat una sopa de bolets hongaresos, de segon llom de porc que era vermell de tanta paprika que hi havia i per postres unes 4 boles de formatge calentes amb sucre i melmelada.

En aquest restaurant, mentre demanàvem què volíem per menjar, hi havia una cosa que no sabíem què era, el cambrer intentava parlar en castellà volent dir cerdo però deia “ciervdo”, nosaltres, el primer cop ens pensàvem que volia dir ciervo (cérvol)!

Llavors hem anat a la Sinagoga del carrer Dohány (la més gran d’Europa i la segona més gran del món sense comptar-hi les d’Israel). Hem fet la visita guiada en castellà, a part de la sinagoga també hi havia un jardí amb plaques dels morts jueus i en comptes de posar-hi flors els hi posen pedres per no matar les flors, també hem anat a la Basílica de Sant Esteve (Szent István Bazilika) que es notava que estava restaurada.

Al cap de poc hem anat al Váci Utca, el carrer de més comerços i l’església de Sant Miquel que el vespre hi fan concerts (que nosaltres no hi vam anar) i després hem tornat a l’apartament.