divendres, 25 de juliol del 2008

24 FENT PAGAR I DEIXATS

Penúltim dia que hem sortit de Budapest, però no d’Hongria. El dia d’avui hem anat Szentendre, al matí. Al poble hi havia molts carrerets petits, botigues de records, un carrer principal, esglésies, una d’elles ortodoxa, que per fer una foto s’havien de pagar 100 Ft. (0,50€).

Els restaurants eren molt cars, i per això n’hem anat a buscar-ne als afores, i hem trobat un restaurant que et serveixen al taulell mateix, cobrant-te els plats pel pes del que menges. La parella que hi treballa ens han dit que van anar a Calella de Mar amb autobús un any des d’Hongria. Fins i tot ens han ensenyat fotos de quan hi van estar.

Després de dinar hem anat al Museu Etnogràfic a l’Aire Lliure Skanzen, a 5km aproximadament des de Szentendre. Al museu hi havia diferents poblats

d’abans d’Hongria, un de Bükk, un de la Gran Plana, un de Tisza, un de la zona més vinícola... Estaven construïnt un poble nou al museu amb una gran plantació de marihuana. Tot estava molt ben representat, però molts llocs estaven tancats amb cadenes.

Quan ja han tancat el museu hem anat al poble de Visegrád. El poble en sí no mata, però hi ha una torre molt antiga i un Acròpoli (un castell) que hi hem anat. L’entrada al castell valia 7 euros, però estava tancat. No venien entrades i es podia entrar al recinte sense pagar, però no a dins del castell.