dilluns, 21 de juliol del 2008

20 TARDA MOLT PLUJOSA

Avui també hem estat a Budapest, com els primers dies. Hem marxat amb el cotxe i, passant per l’Árpád Híd (pont d’Árpád), hem arribat a la Illa Margarita (Margitsziget). Hem aparcat en un pàrquing fizetó (de pagament) i ens hem endinsat a la illa.

Primer hem vist el Zenélő-Kút (un pou musical que cada hora en punt s’hi sent música gravada). Llavors el Japan Kert, un jardí japonès amb tortugues, peixos gegants, cascades, estàtues... Després volíem anar a veure el Danubi, però hi havia el carril de córrer fet de tartà i els que corrien no deixaven veure res. Hem anat a fer un gelat i per un passeig principal, on hi ha havia un ballarí xinès entrenant-se amb un ventall, hem anat a parar a una torre d’aigües (Viztorony), que es podia visitar, però no a l’hora que hi érem. Hem entrat al recinte de la torre i, mentre érem dins, algú ha tancat la porta i ja ens pensàvem que quedaríem tancats dins. Sort que hem sortit per

la porta del darrere d’un xiringuito d’aquell recinte.

Més tard hem passat per l’església Dominica, on la filla de Béla IV (Marguit) va viure des dels 9 anys fins que es va morir. Béla IV la va tancar allà perquè la va donar al convent perquè no tornessin a venir els mongols a atacar.

Finalment hem anat a un jardí immens (Rozsakert), al costat del qual hi havia una mena de minizoo amb cigonyes, galls “peluts”, una cosa molt estranya...

Hem dinat a l’apartament i a la tarda volíem anar

al mercat que fan els caps de setmana d’estiu al Pont de les Cadenes (Széchenyi Lanchíd), però ha començat a ploure amb vent de mala manera, que fins i tot se’ns ha espatllat un tros de paraigües. Ha parat de ploure i hem anat fins a la Vörösmarty Tér, on hi feien un mercat els de Hare Kristna. Al cap de poc hem tornat cap a l’apartament.