dissabte, 19 de juliol del 2008

18 EL PATRIMONI DE LA HUMANITAT QUE FALTAVA

Avui divendres 18 hem anat a molts llocs. Ens hem llevat ben d’hora, cap al metro i hem fet tot l’Andrássy Út, Patrimoni de la Humanitat, des de l’Òpera (hem caminat des d’aquí, no que sigui Patrimoni de la Humanitat des de l’Òpera). Un cop la hem acabada, a la Plaça dels Herois (Hősök Tere), hem seguit fins al parc Városliget on hi ha el Castell de Vajdahunyad. Dins del castell hi ha el Museu de l’Agricultura d’Hongria, però hi hem anat pel castell i no per l’agricultura. Hi havia un pilot d’animals dissecats, objectes per la pesca, per ca

çar... Poc més tard, hem sortit del castell i, tot anant al Trolebús, hem vist el Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda (un balneari) i hi hem entrat per veure’l. Hem agafat la línia 72 del Trolebús que ens ha portat fins a l’apartament.

Havent dinat, hem anat a buscar el cotxe que vam llogar des d’Internet a Hertz. Ens ha tocat un Suzuki Swift vermell. Per aparcar-lo ens han passat diferents desgràcies:

1. La zona on hi ha l’apartament é s de parquímetre, tot i que ens pensàvem que no ho era.

2. Un cop aparcats, hem anat a pagar i la targeta de crèdit se’ns ha quedat reptada al trasto dels tiquets.

3. Quan ja el teníem, ens hem adonat que havíem aparcat en zona de càrrega i descàrrega.

4. Per sortir del cotxe, la clau del contacte no se’ns treia, però finalment, per sort, se’ns ha tret.

Al cap de poca estona, volíem anar al Parc Municipal de Népliget, però ens hem perdut de mala manera i hem anat a parar al gran supermercat Tesco del sud de la ciutat, on tots els pisos i casetes estan abandonades, en ruïnes o degradats amb gent molt pobra. Finalment hem tornat a l’apartament a sopar. Per cert, un panet valia 9 Ft. (4 cèntims d’€).

A la nit hem anat a fer un tomb per veure el Pont de les Cadenes, la Basílica... tot il·luminat.