dissabte, 26 de juliol del 2008

25 LEHEL CSÁRNÓK

Com que demà haurem d’anar lluny amb cotxe, avui ens hem quedat a Budapest. Durant tot el matí hem estat al Lehel Csárnók, que ens pensàvem que era una altra part del centre comercial West End City Center, perquè en el Google Earth hi havia una foto Lehel Csárnók que diu que és el West End. Estava equivocat.

Al Lehel Csárnók (un mercat) hi havia dos pisos, la planta baixa i el primer pis. La planta baixa estava formada per botigues d’alimentació, sobretot verdures i fruita, però també per carn, peix (poc), pa, làctics… T’ho deixaven tastar tot i una que venia verdures, sobretot col confitada amb vinagre en bidons, una senyora gran, ens va dir que coneixia Montserrat, la Sagrada Família, sabia coses d’en Gaudí… A les botigues de làctics venien el mató a granel en uns recipients molt grans.

El primer pis era bàsicament de botigues de xinesos, al mateix preu de les botigues de xinesos de Catalunya. Les poques que no ho eren eren una botiga de joguines, una farmàcia que mentre feies cua podies beure aigua d’una gerra, una botiga

d’estris de la cuina, una d’aigua i galetes caríssimes, una d’electrodomèstics i una oficina de Posta (Correus).

El mercat en general era molt bonic, per mi el segon després del Central (el que vam anar el segon dia). Era de colors, d’ascensors de formes no quadrades…

A la tarda hem anat al Váci Utca, on hem comprat una samarreta vermella on s’hi veu una empremta, però en comptes d’haver-hi ratlles del dit hi ha escrits llocs de Budapest.