dimecres, 23 de juliol del 2008

22 PALAUS

El dia d’avui hem estat a dues poblacions, Budapest i Gödöllő. Al matí hem estat a

Budapest, al Parlament, que per als habitants de la Unió Europea (la Comunitat Econòmica Europea, que deia una senyora del Prat de Llobregat) és gratuït.

Ens ha fet la visita guiada una dona que segurament era hongaresa perquè quan parlava castellà no s’entenia quasi gens. Ens ha ensenyat l’escala principal, la Sala de la Cúpula, on hi havia la Corona de Sant Esteve, i la Cambra Alta, que no es fa servir, perquè des de l’any 1944 a Hongria no hi ha Senat. També ens ha dit que abans, com que a dintre de les cambres no s’hi podia fumar, deixaven els puros en uns cendrers molt artístics als passadissos,

i que de tant en tant els diputats i senadors sortien a fer-hi una pipada. La Cambra Baixa no està oberta al públic i és on es fan les sessions de l’Assemblea Nacional.

Havent marxat, hem anat a dinar al Restaurant Verne, que és subterrani, i representa que és un submarí. He demanat del menú, que valia 2.100 Ft. (uns 10€ i mig), on hi havia una sopa gyulás i un pollastre amb patates al forn amb pela.

A la tarda hem anat al palau de l’Emperadriu Erzebet

(que li deien Sissi), a Gödöllő, on ens han fet una clavada de por. Aquest palau era el favorit d’ella. Allà hi havia les habitacions on dormien ella i el seu home (l’Emperador Franz Jószef), objectes seus... Finalment hem anat al Tesco de Gödöllő.